.................................................

Segítség

.................................................

 


PopUp MP3 Player (New Window)


<< A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z >>

Szécsisziget

A Kerka partján fekvő település számos műemléki épülettel, bivalyrezervátummal és pompást kilátást kínáló szőlőheggyel büszkélkedhet.

Történet

A Kerka folyó egykori szigetén fekvő települést Szigeti Pétertől hűtlensége miatt Luxemburgi Zsigmond elvette és Szécsy Miklósnak, a veszprémi püspök gubernátorának adományozta 1403-ban. Innen származik a település első írásos említése és a nevének eredete is. Szécsyek várat emeletek itt, majd a község birtokost cserélt és a Szapáry család már kastélyt épített a helyén a 18. század derekán, ami később az Andrássy családhoz került a 19. század végén.


Látnivaló

Kastély: A Kerka egykori szigetén vár állott, a Kanizsát védő végvárrendszer egyik erőssége. Később, annak köveiből a 18. században a Szapáry család épített barokk kastélyt. Ma a Kerka-mente Natúrpark Egyesület központja található.

Templom: A falu másik látványosságnak az 1750-es években épült barokk Szentkereszt templom, melyet Johannes Plöch freskói díszítik, s 1763-ban Anton Römer által készített orgona tölt meg zenével. Kis egyházművészeti gyűjtemény található itt.

Vízimalom: Az egykori uradalmi vízimalom most a Kerka holtágánál fekszik a falu határában és a Kerka Vízimalom Múzeumnak ad otthont.


Fényképek
1
bck   1/3  fwd
1
2
3
4
5

További részletek
Térkép
Google Map, Turistautak
Olvasnivaló
Honlap, Wikipedia
Nézegetnivaló
Légifotó
 

Hol van és hogy lehet eljutni?
Milyen az időjárás?